Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Для оформлення платних послуг в поліклініці необхідно надати ідентифікаційний код. Телефон запису на КТ +38(093) 249-78-21 для платних пацієнтів.

25.10.2023

Ударно-хвильова терапія

Захворювання, пов’язані з перенапруженням опорно-рухового апарату є однією з найбільш гострих проблем сучасної травматології. Повторювані стереотипні або періодичні вибухові навантаження здатні викликати хворобливі стани як у професійних спортсменів, так і в людей, не пов’язаних зі спортом.

Революційним проривом у лікуванні наслідків хронічних перенапруг з’явилася розробка в Німеччині і Швейцарії у 1990-х роках методу ударно-хвильової медицини. Він заснований на короткочасному додатку до області захворювання високоенергетичної низькочастотної ударної звукової хвилі. Ударна хвиля кардинально покращує місцевий кровообіг, розпушує кальцієві відкладення і фіброзні вогнища, що є причиною запалення і больового синдрому, з наступним поступовим розсмоктування їх фрагментів.

Одним з найважливіших ефектів ударної хвилі є проростання нових мікросудин в проблемну область.

Ударно-хвильова терапія дозволяє:

зняти запалення;
ліквідувати больовий синдром;
відновити об’єм рухів у суглобах;
підвищити переносимість навантажень;
відновити професійну або побутову діяльність;
запобігти подальші загострення.

На сьогоднішній день методика екстракорпоральної ударно-хвильової медицини (ЕУВМ) є найефективнішою у лікуванні захворювань і травм опорно-рухового апарату. У всьому світі методика ЕУВМ позиціонується як неінвазивна біохірургія, тому що дозволяє добитися глибоких змін у структурі тканин і впливати на безпосередню причину патологічного процесу. Таким чином, ЕУВМ стоїть між усіма відомими на сьогоднішній день консервативними методами лікування і хірургічним втручанням.

У всіх країнах ЕУВМ застосовується як монотерапія. Вона, як правило, не вимагає додаткового медикаментозного лікування, ін’єкцій, фізіотерапії, масажу, мануальної терапії і т.д. А головне, дозволяє лікувати широкий спектр захворювань і травм опорно-рухового апарату просто і ефективно!

Курс лікування складається з 5-6 сеансів по 15-30 хвилин, проведених 1 раз протягом 5 – 7 днів.

Практичний досвід показує, що після курсу лікування стійкий ефект досягається у більш ніж 95% пацієнтів, причому багато пацієнтів вже після першого сеансу могли повернутися до своєї професійної діяльності. Весь курс лікування проводиться амбулаторно.

(с) 2024

Запис до лікаря