Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Для оформлення платних послуг в поліклініці необхідно надати ідентифікаційний код. Телефон запису на КТ +38(093) 249-78-21 для платних пацієнтів.

17.01.2019

Дослідження аспіраційної біопсії

 

Дослідження аспіраційної біопсії з метою діагностики при порушеннях менструального циклу, гормонозалежних захворюваннях, міомі матки, ендометріозі, гіперпластичних процесах ендометрію, ендометриті. Процедура безболісна, проводиться амбулаторно під місцевою анестезією.

Для проведення процедури використовується інструмент “Пайпель”. Це гнучкий пластиковий циліндр, який вводиться в порожнину матки, при його вилученні створюється негативний тиск і в циліндр втягується тканина ендометрію. В подальшому в лабораторних умовах проводиться гістологічне дослідження отриманного матеріалу. Після виконання маніпуляції пацієнтка зберігає добре самопочуття та дієздатність.

Результати гістологічного дослідження лікар отримує через 12 днів, після чого має можливість призначення подальшої тактики лікування.

Яєчники при огляді (на відміну від рентгенологічного дослідження) не піддаються опроміненню. Це дає можливість виконувати обстеження по мірі клінічної необхідності, наприклад, до і після проведеноголікування. Для проведення процедури під контролем ультразвукового дослідження в порожнину матки вводиться спеціальна контрастна речовина, яка потрапляє в маткові труби. При цьому можна оцінити стан не тільки порожнини матки і труб, але і їх структуру.

(с) 2024

Запис до лікаря